En liten hval og arboretets venner

Jeg er medlem i Arboretets venner. Du kan jo selvsagt bli det du også. Det er ikke det. Men for å være helt ærlig er jeg egentlig ikke så interessert at så mange skal vite om det, siden det er eksklusive medlemsfordeler.  Det aller beste er det ville plantesalget for medlemmer i april der man slåss med hagegale om overskuddsplanter og busker fra arboretet. Årets thriller! I tillegg  deltar alle medlemmene i plantelotteri, får tips på mail om at det bare er å hente løk eller planter i botanisk hage, den fine årboken «Årringen»,  og invitasjoner til temavandringer i Arboretet og Botanisk hage. Det koster 200,- i året, gitt vekk!

I årets årbok er det en artikkel om Fægrirognen som sto i Botanisk hage. Staselig lesning for en historiker, bilder og kartotekkort fra de siste 115 årene er gjennomgått på jakt etter Fægri-rognens dramatiske skjebne, Et av bildene viser rognen og det gamle veksthuset i Muséhagen i bakgrunnen av en liten hval som sikkert har tilbrakt de siste hundre årene oppunder taket i Hvalsalen i Naturhistorisk museum.

En liten hval er mottatt 14. november 1901. Fantastisk bilde fra årboka til botanisk hage og Arboretet ved universitetet i Bergen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s