Sjokolade, sjokolade, sjokolade!

Mørk sjokolade må være noe av det beste som finnes. Søtt, bittert, mørkt og mektig.

I dag feiret vi husets ballerina som hadde gjennomført en fantastisk forestilling, hvor hun spilte den sentrale rollen som dverg nummer ni, med is og sjokoladesaus.

Sjokoladesaus

Sjokoladesausen er kjapp å smelle sammen, har flere variasjonsmuligheter og smaker aldeles nydelig!

Jeg bruker en stålbolle over en kjele med kokende vann.

  • 120 g mørk sjokolade (jeg bruker 70%)
  • 3 ss smør
  • 3 ss sirup (helst maissirup, men lys sirup eller lønnesirup fungerer)
  • 1/2 dl kremfløte
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt

Smelt sjokolade og smør, rør inn resten av ingrediensene, server!

Du kan variere med å ha litt hakket chili, havsalt, appelsinskall, hakkede pistasjnøtter eller Kahlua.

Mens vi er inne på sjokolade, så må jeg dele sjokoladekaken jeg diktet opp på fredag.

  • 250 g smør
  • 250 sukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 4 egg
  • 4 ss rømme
  • 4 ss bakekako
  • 100 g hakket kokesjokolade

Smør og sukker røres hvitt, ha i eggene, rømme, deretter mel, bakepulver og kakao. Helt til slutt har du i kokesjokoladen.

Ha deigen i smurt liten springform (20 cm) og stek i 30 min på 180 C. Sjekk med bakepinne, den kan godt være ørlitt klissete i midten, men ikke på sidene.

Avkjøl kaken og bre over med glasur.

  • 100 g sjokolade
  • 40 g smør
  • 100 g melis
  • 2 ss vann

Smelt sjokolade og smør, rør inn melis og vann og smør over kaken. Jeg pyntet med en håndfull seigmenn, siden den skulle til fritidsklubben. Kaken ble spist før noen rakk å ta bilde.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s