Kveldsmatrundstykker

Når middagen forsvinner i trening og ærend er det deilig å spise ordentlig kveldsmat. Disse rundstykkene passer til det aller meste. de kan fryses og porsjonen kan dobles, triples og kvadruples.

1 egg

50 g smør

3 dl melk

50 g havregryn

100 g grovt hvetemel

350 g hvetemel

1 pakke tørrgjær

1 ts maldonsalt

1 ts sukker

Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm opp til 38-40 C og ha i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. ha i egg, bland i alt det tørre. Tilpass evt med litt mer mel, så deigen slipper bollen. Hev gjerne deigen litt.

Bak ut emner på 50-60 g og legg på bakeplate dekket med bakepapir og etterhev. Jeg gadd ikke pensle, men du kan gjerne pensle med egg eller melk om du vil.

Stek på 225 C på varmluft i 10-12 minutter.

Spis og kos deg!

PS: Dette er oppskriften som bestemor brukte når hun bakte rundstykker til søndagslunsj.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s